تحصن زندانیان سیاسی زن اوین در اعتراض به موج اعدامها
شماری از زندانیان سیاسی زن محبوس در زندان اوین در اعتراض به موج اعدامها در ایران از جمله اعدام دو نفر در اراک به اتهام «سبالنبی» و سه معترض در اصفهان، در حیاط بند زنان این زندان تجمع کردند.
بر اساس گزارشها، این تجمع عصر روز شنبه برگزار شده و در آن زنان زندانی سیاسی از جمله نرگس محمدی، فائزه هاشمی، بهاره هدایت، گلرخ ایرایی، ویدا ربانی، سپیده قلیان، نسرین خضری جوادی، شکیلا منفرد، زهره سرو و مهوش شهریاری حضور داشته و شماری از آنها سخنرانی کردند.
نرگس محمدی در سخنان خود در مراسم زندانیان زن اوین گفته «حکومت با اعدام و کشتن مردم، به طرز وحشیانهای انتقام جنبش انقلابی را میگیرد.»
او افزوده: «ایران ۱۴۰۲، ایران ۱۳۶۰ نیست و اگر دهه شصت کارکرد اعدام ایجاد رعب و وحشت و سرکوب جریانات و گرایشات مختلف به منظور تثبیت و تداوم حکومت استبدادی بود، اعدامهای اخیر ضد این کارکرد را خواهد داشت».
بهاره هدایت، فعال سیاسی محبوس در زندان اوین هم در این مراسم درباره نقش مردم و نیروهای سیاسی گفته «مردم همیشه پیشران اعتراضات بودهاند و تمام خاطراتش را نیز به جان خریدهاند».
این زن زندانی سیاسی محکوم کردن اعدامها را کافی ندانسته و افزوده: «اگر نقصی هست متوجه نیروهای سیاسی است که باید برنامه سیاسی تدارک ببینند که منجر به پیروزی معترضین شود»
گلرخ ایرایی، دیگر زندانی سیاسی هم در این مراسم با تاکید بر اینکه «تنها راهِ ستیز، کف خیابان است»، خواهان سکوت نکردن در برابر موج اعدامهای اخیر شد.
او گفته: «برای ستاندن حقمان و برای رهایی جان دهها نفری که با اذان صبح فردا و روزهای آتی به دار آویخته خواهند شد. سکوتمان تاییدیست بر بیشرفی آمران و عاملان این جنایات و برابر است با حمایت همپیمانان بینالمللیشان که منافع روابط دیپلماتیک را به تعطیلی سفارتخانههایشان ترجیح دادهاند.»
فائزه هاشمی، سپیده قلیان، شکیلا منفرد و نسرین خضری جوادی از دیگر زنان زندانی سیاسی بودند که در تحصن روز شنبه زندان اوین سخنرانی کردند.
روز گذشته، نیز «مصطفی تاجزاده»، «امیرسالار داودی»، «حسین رزاق»، «رضا شهابی»، «سعید مدنی» و «کیوان مهتدی»، شش زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین با انتشار نامهای ضمن محکوم کردن اجرای احکام اعدام توسط حکومت جمهوری اسلامی گفتند این اقدام حکومت، تیشه به ریشه تمام داشتههای ملی کشور میزند و هیچ خیر عمومی در آن نیست.
آنها با تاکید بر اینکه افکار عمومی هیچگاه این اعدامها را در راستای عدالت نمیداند تاکید کردند: «برخلاف محاسبات همیشه نادرست حکومت، رعب و وحشت حاصل از اعدام، مانع از تلاش و مبارزه مردم برای حاکمیت بر سرنوشت خویش نخواهد شد.»
همزمان تعدادی از فرزندان اعدام شدگان دهه ۶۰ نیز با نوشتن بیانیهای به موج اعدامهای اخیر در ایران اعتراض کردند.
آنان در این بیانیه نوشتهاند: «چرخ دندههای ماشین اعدام جمهوری اسلامی هرگز از کار نیفتادند. این بار صالح میرهاشمی، مجید کاظمی و سعید یعقوبی. چند جان عزیز دیگر در همین روزها در انتظار اجرای حکم اعدام نشستهاند؟ اعدام فقط گرفتن جان یک انسان نیست. گرفتن زندگی از خانواده و نزدیکان و دوستان اعدام شدگان نیز هست.»
در روز ۱۸ اردیبهشت، یوسف مهراد و صدرالله فاضلی زارع به اتهام «سب النبی و اهانت به مقدسات اسلامی» در اراک اعدام شدند. قوه قضائیه ایران مجید کاظمی، صالح میرهاشمی و سعید یعقوبی سه متهم پرونده «خانه اصفهان» را نیز جمعه ۲۹ اعدام کرد.