شکستن مزار مهسا امینی، تهدید جوشکار و اعمال محدودیت بر آرامگاه آیچی

در پی حمله به مزار «مهسا [ژینا] امینی» و شکستن شیشه‌های مزار او، «مژگان افتخاری»، مادر مهسا [ژینا]، با انتشار استوری در اینستاگرام خود، خبر از بسته‌شدن آرامگاه «آیچی» محل خاکسپاری فرزندش و تعدادی از کشته‌های اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ داد. این محدودیت‌ها تنها اقدامات اعمال شده بر خانواده مهسا [ژینا]امینی و اطرافیان آن‌ها نیست. طبق اطلاع «ایران‌وایر»، محدودیت‌های دیگری هم اعمال شده است.

***

یکشنبه۳۱اردیبهشت، «اشکان امینی»، برادر مهسا، با انتشار تصویری از مزار شکسته خواهرش در اینستاگرام خود، خبر داد که حمله به آرامگاه مهسا رخ داده است. او نوشت: «شیشه سنگ مزارت هم اذیتشون می‌کنه.» او در ادامه اشاره کرده است که این دومین بار است مزار مهسا [ژینا] امینی، مورد حمله قرار می‌گیرد. 

در پی این اطلاع‌رسانی بود که «صالح نیکبخت»، وکیل پرونده مهسا [ژینا] امینی، با انتشار تصاویر بیشتری از مزار شکسته شده مهسا در صفحه تلگرام خود، حمله به مزار موکل کشته‌شده خود را تایید کرد. 

صبح روز دوشنبه اول خرداد، مژگان افتخاری، مادر مهسا امینی، با انتشار تصویری از در بسته شده آرامگاه آیچی، محل مزار دخترش خبر داد که این آرامگاه را روی خانواده‌ها بسته‌اند. او در استوری اینستاگرامی خود نوشته است: «این در را به‌خاطر وجود مبارک دختر خدا ژينا امینی بستن. کاش می‌گفتن به‌خاطر چی.» و ادامه داده است که مردم را اذیت نکنید که عزیزان‌شان اینجا هستند. 

شکستن مزار مهسا امینی، تهدید جوشکار و اعمال محدودیت بر آرامگاه آیچی

 

جلوگیری از نصب سایبان و تهدید جوشکار

اما این تمام ماجرا نیست. طبق اطلاع ایران‌وایر، مقامات امنیتی از نصب سایبان بر مزار مهسا [ژینا] امینی هم جلوگیری کرده‌اند. حتی تا مدت‌ها تصور شهروندان منطقه این بود که حضور دائمی پدر مهسا امینی، یعنی «امجد امینی» بر مزار فرزندش، به‌خاطر جلوگیری از آسیب رساندن به یادبود او بوده است. 

از سوی دیگر بنا به اطلاع ایران‌وایر، شخص جوشکاری که قرار بود مزار مهسا امینی را ترمیم کند، با شناسایی و برخورد نیروهای امنیتی مواجه شده است. او را تهدید کرده‌اند که اگر اقدام به ترمیم مزار مهسا امینی کند، محل کسب این شخص پلمپ خواهد شد. 

 

آرامگاه آیچی، مزار ژینا؛ میعادگاه معترضان به ستم 

ماه‌ها است که شهروندان دادخواه ایرانی، از شهرها و بلکه استان‌های مختلف، آرامگاه مهسا [ژینا] امینی را که قتل‌اش بستر یکی از تاریخی‌ترین اعتراضات در جهان را رقم زد، به میعادگاهی برای دادخواهی تبدیل کرده‌اند و از «سقز» که می‌گذرند، تجدید عهدی برای عدالت‌خواهی می‌کنند.

مزار یا آرامگاه قربانیان و ستم، به‌عنوان بخشی از روند دادخواهی در سراسر جهان، مورد تکریم و احترام خانواده‌ها و جامعه است. یادبودی برای از یاد نبردن یک جنایت که وجود و حضور بر آن، اقدامی علیه فراموشی محسوب می‌شود. آنچه طی دهه‌ها، حکومت جمهوری اسلامی و هوادارانش با شکستن سنگ‌های مزار و تخریب آرامگاه‌ها انجام می‌دهند، نه تنها بی‌احترامی و توهین به قربانی و موجب رنج مضاعف خانواده است، بلکه اقدامی علیه دادخواهی برای فراموشی جنایت است. 

آرامگاه آیچی، به‌جز مهسا امینی، تعدادی دیگر از کشته‌شدگان اعتراضات اخیر را در دل خود حفظ کرده است. آن‌هم در کنار ده‌ها شهروندی که خانواده‌هایشان با به مزار رفتن، دل داغدیده خود را آرامش می‌بخشند. 

ضلع شمالی آرامگاه آیچی، مزار ژینا است. در ضلع شرقی، مزار «فریدون محمودی»، «فریدون فرجی»، «دانیال پابندی» و «عبدالرحمان بختیاری» قرار دارد.

دقیقه
استوری مژگان افتخاری، مادر مهسا امینی
استوری مژگان افتخاری، مادر مهسا امینی

Popular posts from this blog

احتمال اجرای حکم اعدام یک زندانی عرب در زندان شیبان اهواز

جزییات چهار دهه تلاش زنان ایرانی برای شکستن قفل‌های آزادی

مهرنوش طافیان، خبرنگار مستقل خوزستانی به حبس محکوم شد